Ver en español  italia  brasil portugal cataluña
Facebook Mias Latina

Notícies

Casa Árabe Madrid

sem feb 2014

V SIMPOSI INTERNACIONAL IBN ARABI DE MURCIA. 15-17 MAIG 2015 

 

LOGO 850- 500

 

V Simposi Internacional Ibn Arabi de Murcia: 

850 - Un llegat viscut. Cent anys d’ estudis sobre Ibn Arabi.

Homenatge a Miguel Asín Palacios. 

 

MIAS-Latina, el Centre Portes de Castilla i la Universitat de Murcia tenen el gust d’ anunciar el V Simposi Internacional Ibn Arabi de Murcia: Un llegat viu. Cent anys d’ estudis sobre Ibn Arabi. Homenatge a Miguel Asín Palacios. Aquest simposi se celebrarà del 15 al 17 de maig en el marc del Festival Tres Cultures de Murcia i comptarà con la participació de José Antonio Antón Pacheco (Universitat de Sevilla), Miguel Asín Palacios i su influencia (Massignon, Guénon, Corbin)Gustavo Bize (Argentina), Ibn Arabi y el rol de la literatura en el sufismo: un análisis de su obra,  La disertación de los piadososGracia López Anguita (Universitat de Sevilla), Miguel Asín Palacios: El estudio de la Divina Comedia en clave de Ibn ArabiLuce López-Baralt (Puerto Rico),  A zaga de la huella de mis tres maestros: Miguel Asín Palacios, San Juan de la Cruz, Ibn Arabi de MurciaGloria Maité Hernández (EE.UU./Cuba), Orientalismo y misticismo en la obra de Miguel Asín PalaciosManuela Ceballos (Universitat de Tennessee, EE.UU. / Colombia), Espejo y metáfora: hacia una lectura comparada de San Juan e Ibn Arabi, Carmen Piñas Saura (Cartagena): En Hurqalya: Empiria metafísicaClaudio Marzullo (Italia), Leggere Ibn Arabi in italiano. Cent'anni di traduzioni e studiJosé María Sánchez-Verdú (Madrid / Alemanya), Memoria del espejoAnwaar Mustafa (Universitat de El Cairo), El tiempo en la narrativa de Ibn Arabi (en busca del paraiso perdido)Eric Winkel (University of South Carolina, EE.UU.), Ahmad Shafik (El Cairo/Universidad de Oviedo), La doctrina de Ibn Arabi en la obra de Asín Palacios, i Pablo Beneito (UMU), Un siglo de estudios sobre Ibn Arabi en español. Pròximament es donarà a conèixer el programa detallat que inclourà també una sèrie de projeccions i concerts, que inclouen l’ espectacle de dansa A corazón abierto, del coreògraf Juan Antonio Saorín, inspirat en Ibn Arabi, així com l’ entrega dels Premis Ibn Arabi 2015.  

Obertura del simposi a càrrec de José Oriehuela Calatayud, Rector Magnífic de la Universitat de Murcia, Jesús de la Peña, Director del Centre Portes de Castilla, i Pablo Beneito, Director acadèmic, que faran també entrega dels Premis Ibn Arab 2015 als guardonats:

-Premi Ibn Arabi-Taryumán 2015, atorgat a Luce López-Baralt

-Premi Ibn Arabi-Barzaj 2015, atorgat al compositor José María Sánchez-Verdú.

-Premi Ibn Arabi-Hikma 2015, atorgat a la Sociedad Española de Estudios Árabes. En representació de la SEEA recollirà el premi l’ arabista Robert Pocklinton, el seu actual president.

Entre las projeccions es comptaran dos documentals de Miguel Valls Ibn Arabi i El Islam (de El viaje a la Tradición Mediterránea) i la pel·lícula del cineasta de Tunísia Nacer Khemir En busca de Muhyiddin (2013), sobre Ibn Arabi de Murcia i el seu llegat (ficció- documental en diverses llengües, amb subtítols en espanyol). Està per confirmar la presència dels directors en el simposi.

A banda del número especial 850 de la revista El Azufre Rojo i dels últims títols de la Col·lecció Dragomán, es presentaran també dos llibres de Luce López-Baralt, l’ estudi titulat Miguel Asín Palacios, estudiante de sánscrito y profesor de la filosofía religiosa de la India, escrit en col·laboració amb Gloria Maité (Colecció Alquitara, Mandala, Madrid), i el poemari que s’acaba de publicar amb el títol Luz sobre luz (Trotta, Madrid).

El simposi comptarà també amb la presència de Ignacio Béjar que oferirà diversos moments d’ atmosfera musical amb diversos instruments (ney turc, llaüt àrab, clarinet turc, clarinet baix, saxòfon soprano, rebab, kotamo i shruti).

La major part de les conferències, segons disponibilitat tècnica, seran retransmeses en directe a la televisió de la Universitat de Murcia i podran veure’s també més endavant com a vídeos en els enllaços que es facilitaran tant a la web tv.um.es com en aquesta pàgina del programa. 

Vegi’s la fitxa d’ inscripció al simposi.

Direcció acadèmica: Pablo Beneito.

Direcció tècnica: Jesús de la Peña.

Coordinació tècnica: Alfredo Beneito.

Coordinació acadèmica: Francisco Martínez Albarracín.

ORGANITZEN: MIAS-Latina, Centro Puertas de Castilla, Festival Tres Culturas de Murcia, Universidad de Murcia.

                       

                       

COL· LABOREN: Casa Árabe, Fundación Séneca.   

                        

 

A CORAZÓN ABIERTO: SAORÍN EN DANZA. TEATRO CIRCO DE MURCIA. 16 MAYO

Organitza: Teatre Circ Murcia. Espectacle inspirat en Ibn Arabi.

A cor obert.…. experimentar un espai i un temps dilatat ("L’ ésser és un oceà sense vores..."), degustar l’ instant, goig seré, acallar els sentits externs i descobrir el silenci del cor.   

Coreografia de Juan Antonio Saorín. Vegi’s la fitxa artística completa. Teatre Circ de Murcia. 16 de maig, 21:30 h. Preu: 12/10/8 €.

CONGRES EL QUIJOTE EN RICOTE - CERVANTES, EL ISLAM Y LOS MORISCOS 

18-19 MAIG 2015  MURCIA

El Centre d’ Estudis Interculturals al-Riquti i l’ Institut Rueda d’ Etnografía Audiovisual, en col·laboració amb MIAS-Latina, al Centre Puertas de Castilla, la Universitat de Murcia i la Universitat de Puerto Rico (Río Piedras), estan organitzant conjuntament el Congres Internacional El Quijote en Ricote: Cervantes, el Islam y los moriscos – Cuarto centenario de la segunda parte de El Quijote (sobre la presència i significació de referents moriscos i islàmics en general a l’ obra cervantina), que se celebraran a l’ Hemicicle de la Facultat de Lletres els dies 18 i 19 de maig de 2015 en el marc del Festival Tres Cultures de Murcia.

Aquestes primeres jornades d’ aquest centenari han volgut ésser també la ocasió d’ un encontre entre la Universitat de Murcia i la Universitat de Puerto Rico i, en especial, un homenatge a la internacional escola de moriscología constituïda entre los hispanistes de San Juan. 

Asistencia lliure fins completar aforament. Més informació aquí.