Ver en español  italia  brasil portugal cataluña
Facebook Mias Latina

Notícies

Casa Árabe Madrid

sem feb 2014

logo

 

Muhyiddin Ibn Arabi (1165-1240 d. C.)

Místic sufí, pensador i poeta, Muhammad Ibn Arabi és un dels més grans mestres espirituals de tots els temps. Conegut com a Muhyiddin (el Vivificado de la Religió) i al-Shayj al-Akbar (el Mestre Màxim), Ibn Arabi va nèixer el 1165 a al-Andalus, un món de una extraordinària prosperitat i d'un fecund intercambi de pensament mediterrani, a través del qual es van transmetre les obres científiques i filosòfiques més importants de l' antiguitat i d' aquells segles al nord d' Europa. El coneixement espiritual de Ibn Arabi es va manifestar aviat. Fou conegut per ésser un gran visionari, així com per ésser un Mestre excepcional. Va viatjar molt per l' Orient i l' Occident del mon islàmic i va morir a Damasc el 1240.

Va escriure al voltant de 300 obres incloent el Fusûs al-hikam (Los engarces de las sabidurías), una exposició del significat interior de la saviesa dels profetes de tradició abrahàmica, i al-Futûhât al-makkiyya (Las iluminaciones de La Meca), que és una enorme enciclopèdia de coneixement espiritual que uneix i distingeix tres dominis: tradició, razó i develació o percepció mística. En el seu Dîwân i en Taryumân al-ashwâq (El intérprete de los deseos) també va escriure alguns dels versos més exquisits i profunds de la poesia en llengua àrab. Aquests extensos escrits proporcionen una comprensiva exposició de la doctrina de la Unicitat de l' Ésser, la realitat única i indivisible que transcendeix toda manifestació al temps que es manifesta en totes les imatges de l' existència. Ibn Arabi mostra com l' Esser Humà, en la seva perfecció, es la imatge complerta d' aquesta realitat, i com els que coneixen realment la seva pròpia essència coneixen a Déu.

Firmement arrelada a l' Alcorà, la seva obra és universal, proposant que cada persona te un camí únic cap a la veritat, que uneix tots els camins. Ibn Arabi ha influit profundament en el desenvolupament de l' Islam des de la seva època, així com en aspectes significatius de la filosofia i la literatura d' Occident. La seva saviesa té molt a oferir al món modern, particularment respecte a la comprensió del que significa ésser humà.

Si el creient entengués el significat de la dita “l' aigua adopta el color del seu recipient”, admetria la validesa de totes les creences i reconeixeria a Déu en tota forma i en cada objete de fe.

Ibn Arabi, Fusûs al-hikam